APEC Conference on Cervical Cancer Elimination Draft Agenda

Organizer : Health Promotion Administration, Ministry of Health and Welfare, Chinese Taipei Time: March 21, 2025

Location: Room 1001, Chang Yung-Fa Foundation International Convention Center

Time	Session/Theme	Speaker/ Panelist	
08:30-09:00	Registrat	ion	
(30 min)			
09:00-09:10	Opening Remarks	TBC	
(10 min)			
09:10-09:30	Group Ph	oto	
(20 min)			
09:30-09:35 (5 min)	Keynote: Cervical Cancer Elimination Moderator: Prof. Lai, Mei-shu, Emeritus Professor, College of Public Health, National Taiwan University, Chinese Taipei		
		Dr. Chien-Jen Chen	
09:35-09:50	Cervical Cancer Elimination in Taiwan and APEC Economies:	Academician/ Distinguished Research Fellow,	
(15 min)	Achievements and Challenges	Genomics Research Center, Academia Sinica, Chinese	
		Taipei	
		Prof. Julia Brotherton	
09:50-10:05	Tools to Achieve Equity in Cervical Cancer Elimination:	Professor of Cancer Prevention Policy and	
(15 min)	Focus on Vaccination and Screening	Implementation, Melbourne School of Population and	
		Global Health, University of Melbourne, Australia	
10:05-10:20	TBC	TBC	
(15 min)			
10:20-10:40	Discussion		
(20 min)	Discussion		
10:40-11:00	Coffee Break		
(20 min)			
11:00-11:05 (5 min)	Session 1: Screening Moderator: Prof. Hsiu-Hsi Chen, Distinguished Professor, Institute of Health Data Analytics and Statistics, National Taiwan University, Chinese Taipei		
11:05-11:20	Cervical Cancer Screening and Prevention in Taiwan: Challenge & Future	Dr. Chiung-Ru Lai	
(15 min)		Visiting Staff, Taipei Veterans General Hospital,	
(10 1111)		Chinese Taipei	
11:20-11:35	Scaling HPV Testing Towards Cervical Cancer Elimination	Prof. Woo Yin Ling	
(15 min)		Professor, Obstetrics and Gynaecology, University of	
(10 1111)		Malaya, Malaysia	
11:35-11:50	Challenges in Cervical Cancer Elimination in Thailand: The HPV-Testing with Self-Collection Era	Asst. Prof. Pallop Siewchaisakul	
(15 min)		Lecturer, Faculty of Public Health, Chiang Mai	
		University, Thailand	
11:50-12:10	Discussion		
(20 min)			
12:10-13:20	Lunch		
(70 min)			
13:20-13:25	Session 2: HPV Vaccination		
(5 min)	Moderator: A.P. Ping-Ing Lee, Associate Professor, National		
13:25-13:40 (15 min)		Dr. Chun-Yi Lu	
	TBC	Visiting Staff, Department of Pediatrics, National	
13:40-13:55 (15 min)		Taiwan University Hospital, Chinese Taipei	
	What Brought Us the "Suspension of the Proactive	Prof. Takayuki Enomoto	
	Recommendation for Routine Use of the HPV Vaccine in the	Invited Professor, Osaka University Graduate School of	
12.55 14.10	National Immunization Program in Japan"	Medicine School, Japan	
13:55-14:10	TBC	Dr. Carmen Auste	

Time	Session/Theme	Speaker/ Panelist	
(15 min)		Chief Executive Officer, Cancer Warriors Foundation	
		Inc, the Philippines	
14:10-14:30	Discussion		
(20 min)	Discussion		
14:30-14:50	Coffee Br	reak	
(20 min)			
14:50-14:55 (5 min)	Session 3: Treatment & Care Moderator: Prof. Ting-Chang Chang, Professor and Consultant Physician, Department of Obstetrics and Gynecology Linkou Chang Gung Memorial Hospital, Chinese Taipei		
		Prof. Chih-Ming Ho	
14:55-15:10 (15 min)	Cervical Cancer Core Metrics: Taiwan's Experience and Achievements	Professor & Deputy Director, Department of Obstetrics and Gynecology, Cathay General Hospital, Chinese Taipei	
15:10-15:25 (15 min)	Participatory Approach in Improving Access and Coverage of Cervical Cancer Prevention and Control in Vietnam	Prof. Nguyen Vu Quoc Huy University Rector, Professor - Chairman, Department of Obstetrics & Gynecology, Hue University of Medicine and Pharmacy, Viet Nam	
15:25-15:40		Dr. Lee Dong Ock	
(15 min)	TBC	Chief, Department of Obstetrics and Gynecology,	
		National Cancer Center, South Korea	
15:40-16:00 (20 min)	Discussion		
	Panel Discussion: Experience Sharing Among APEC Economies		
	Moderator: Prof. Chyong-Huey Lai, Professor, Chang Gung Memorial Hospital, Linkou Branch, Chinese Taipei		
		Prof. Peng-Hui (Peter) Wang	
		Professor, Department of Obstetrics and Gynecology,	
		Taipei Veterans General Hospital/ Institute of Clinical	
		Medicine National Yang Ming Chiao Tung University,	
		Chinese Taipei	
		Dr. Essy Maradiegue	
16:00-16:50 (50 min)		Director, Cancer Prevention and Control, General	
		Directorate of Strategic Interventions in Public Health,	
		Ministry of Health, Peru	
	 Current Status/ Analysis/ Developing Progress/ Strategy of Cervical Cancer Prevention and Treatment How to Strengthen Cervical Cancer Surveillance and Database System 	Dr. Danai Manorom	
		Deputy Director, National Cancer Institute, Departmen	
		of Medical Services, Ministry of Public Health,	
		Thailand	
		Dr. Siti Nadia Tarmizi	
		Director, Non Communicable Disease Prevention and	
		Control, Ministry of Health, Indonesia	
		Dr. Jan Aura Laurelle Llevado	
		Chief, Cancer Control and Mental Health Division,	
		Department of Health, the Philippines	
		Dr. Shazimah Abdul Samad	
		Public Health Physician Family Health Development	

		Public Health Physician, Family Health Development
		Division, Ministry of Health, Malaysia
		Dr. Salim Abraham Barquet Muñoz
		Gynecology Affiliate, National Cancer Institute of
		Mexico (INCAN), Mexico
16:50-17:00	Closing Remarks	TDC
(10 min)		TBC